Bérelhető termek, helyszínek

Az alábbiakban bemutatjuk rendelkezésre álló, bérelhető termeinket, helyszíneinket, melyek között reméljük, Önök is megtalálják rendezvényük tökéletes helyszínét.

Nagyterem

A III. Béla idején épült nagyterem az idők során folyamatos bővítéseken ment keresztül. Ám a gyökeres változást, s a mai formáját a 2000-ben befejezett változások hozták, amikor átadták e historizáló lovagteremet, ahol azóta több nemzetközi és országos konferenciát rendeztek.

A 401 m2-es exkluzív nagyterem elhelyezkedése és esztétikai megjelenése kiválóan alkalmas szakmai előadások, konferenciák, találkozók, ültetett-, illetve állófogadások, polgári esküvői szertartások, kulturális programok megtartására, de akár állami szintű protokollrendezvények lebonyolítására is.

A terem közel 200-250 fő befogadására alkalmas színháztermi ültetett elrendezéssel, körasztalokhoz max. 110 fő,
3 soros hosszú asztalnál 150 vendég ültethető le.

A helyszín természetes megvilágítással rendelkezik, szükség szerint részben elsötétíthető.

Jó idő estén a Nagyteremből nyíló, csodálatos panorámával rendelkező nagyteraszon lehet a rendezvényhez kapcsolódó szünetek alkalmával a részt vevőket megvendégelni.

Márványterem

A 108 m2 alapterületű egyedi Márványterem kisebb konferenciák, üzleti találkozók, vacsorák, polgári szertartás megrendezésére alkalmas, ill. a Nagyterem igénybevétele mellett kiegészítő lehetőség szekció ülések, kávészünetek, állófogadások megtartására.

A Márvány terem a Nagyterem galériáján keresztül is elérhető, de külön, a várudvar felől is megközelíthető.

Ültetve 40 fő fér el kényelmesen, állófogadás esetén 80-100 fő befogadására is alkalmas.

Reneszánsz terasz

A Márványteremből nyíló 82 m2-es Reneszánsz terasz jó idő esetén kis létszámú kültéri polgári esküvői szertartáshoz vagy cateringhez nyújthat különleges helyszínt, ill. kiegészítheti a Márványtermet is, annak bérlése esetén. A teraszról különleges kilátás nyílik a Vízivaros, a Duna és a Mária Valéria-híd felé.

Lapidárium (Kőtár)

A Nagyterem alatt elhelyezkedő 300 m2-es boltíves helyiség kiválóan alkalmas kisebb létszámú ültetett fogadások, esküvői vacsorák megrendezéséhez, ill. nagyobb létszámú állófogadás megrendezésére.

Körasztalos ültetéssel 99 fő, állófogadás esetén akár 200 fő befogadására is alkalmas.

Valószínűleg a XII. század közepén, a nagyterem jelentős átépítése során készült el. Mai formáját többszöri átépítés után, a 2000-ben befejeződött rekonstrukció során nyerte el. Északi lépcsője megőrizte eredeti formáját, a XII. századi alakját. A kőtárban 2003-ban nyílt meg az esztergomi Vár és a Szent Adalbert Székesegyház válogatott kőfaragványait bemutató kiállítás.

Királyi kápolna

Ha valami igazán rendkívülit szeretne, tartsa esküvői polgári szertartását a gyönyörű faragott oszlopokkal és freskókkal díszített Királyi Kápolnában (71,5 m2-es – max. 40 fő)!

A Kápolna ezenkívül alkalmas különleges koncertek, hangversenyek lebonyolítására.

Kis Román Palota termei

A Kis Román Palota emeletén található 41,4 és 53,7 m2-es körpanorámás termek természetes megvilágítással rendelkeznek, fűthetőek, nem légkondicionáltak. Kiegészítő teremként szekció ülésre, kávészünet megtartására, ill. magánkiállítások megrendezésére, de akár kisebb létszámú meeting lebonyolítására is kiválóan alkalmas.

A termek a nagyterem galériáján keresztül is elérhetőek, de külön az udvar felől is, ill. innen is kijuthatunk a Nagyteremhez kapcsolódó nagyteraszra.

Várudvar

Ha nem zavarja a turisták kíváncsiskodó tekintete, választhatja esküvői szertartása helyszínéül a királyi várfalakkal körülhatárolt várudvart is, háttérben a Bazilika épületével.

(18.00 óra után a Múzeum bezár, így zártkörűvé tehetjük az udvari szertartást is)

Lipót terasz

A MNM Esztergomi Vármúzeumához tartozó Lipót-terasz közel 2500 m2 területű körülhatárolt szabadtéri helyszín, mely kiválóan alkalmas pl. céges családi nap vagy szabadtéri esküvői szertartás megrendezéséhez. Egyedi környezet, csodás panoráma a városra!

WC helyiségek és áramforrás biztosított.

Természetesen egy fotó nem tudja igazán visszaadni a hely varázsát, ezért érdemes személyesen is megtekintetni a helyiségeket, melyre előzetes időpont-egyeztetés után van lehetőség.