Esztergomi Királyi Vár

Az Esztergomi Királyi Vár a város közepén álló Várhegyen található, a méltán híres Bazilika mellett.
Az elmúlt évek során az egész Palotát átfogó rekonstrukciós munkálatoknak és beruházásoknak köszönhetően felbecsülhetetlen kulturális örökségi értékek kerültek megmentésre és számos, egyedülálló értékű történelmi tér nyílt meg a nagyközönség előtt, lehetőséget adva arra is, hogy exkluzív helyszínt biztosítson különböző rendezvények megtartásához.

Az Esztergomi Vármúzeum a Magyar Nemzeti Múzeum filiáléjaként Budapesttől 45 km-re, a Dunakanyar kapujában fekvő Esztergomban, az első Magyar Király szülővárosában található, mely az Árpád házi királyok székesfővárosa, a magyar katolikus egyház feje, a magyar reneszánsz egyik kiemelkedő központja.

Esztergom páratlan adottságaival, folyamatosan az európai mozgalmak és a történelmi események fő áramlatainak sodrába került. Az esztergomi érsek székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja volt. Esztergom Európa és világszinten is egyedülálló kincseket őriz.

A város közepén álló, Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított várnegyeden található Királyi Vár Magyarország több szempontból is legfontosabb, méltán európai hírű műemléke. Az esztergomi vár a magyar állam születési helye, az 1000 éves magyar állam az esztergomi Várhegyen alakította ki első központját.
A várhegyen alakult meg és működött az állam életét alapvetően meghatározó két intézmény, az egyházi és a világi főhatalom, az érsekség és a királyság.

A Várhegy és az itt található Múzeum különleges kincseket őriz a magyar állam születési helyéről.

A Királyi Vár kiemelt régészeti lelőhely és műemlék, amely 2008-ban megkapta az « Európai Örökség » címet.

Oldalunkon bemutatjuk rendelkezésre álló, bérelhető termeinket, helyszíneinket, melyek között reméljük, Önök is megtalálják rendezvényük tökéletes helyszínét!