Programajánlatok

Ha már különleges a helyszín, színesítse meg rendezvényét
egyedi korhű programokkal!

Különleges tárlatvezetés a Várban

Motiválja Munkatársait egy különleges csapatépítő programmal, vagy tegye felejthetetlenné rendezvényét egyedi tárlatvezetéssel!

Választható, hogy régész, művészettörténész, vagy drámapedagógus szemével kerüljön bemutatásra a vár, de akár kérhető a kor hangulatát megidézendően, hogy a vár ura, úrhölgye, vagy épp az ott dolgozó cselédje mutassa be saját szemszögéből. A vezetés törzsanyaga, a vártúra része megegyezik, de az előadás módja és a kellékei eltérőek.

Külön exkluzivitása a programnak, ha esti időpontban, vagy hétfői napon kerül megrendezésre, amikor más látogató nem jöhet be a Várba, és olyan helyekre is vezet a tárlatvezető, ahová más látogató nem mehet be.

A csomag tartalma: 
A 120 perces programon maximum 25 fős csoportokban 100 fő vehet részt egyszerre – előzetesen egyeztetett időpontban.

 

CsapatépítésÉjjeli várjáték

Motiválja Munkatársait egy különleges csapatépítő programmal!

Mit köszönhet a magyar nép Gertrudis királynének (avagy Merániai Gertrúdnak)? Bosszúságot? Magas pozíciókba helyezett “idegeneket”? Belviszályokat?

…azért jót is: IV. Bélát, Szent Erzsébetet. No meg egy összeesküvést és tisztázatlan körülmények közötti mészárlást. Egyetlen történelemtudós sem tudja, hogy pontosan mi is történt…

Itt jönnek Munkatársai a képbe, akiknek meg kell szervezni és végre kell hajtani a merényletet.

Éjszaka, a sötétség leple alatt, az Esztergomi Vár évszázados emlékei megelevenednek, hogy elmeséljék történetüket, titkaikat, rejtélyeiket. Fejtörők, fordulatok, logikai játékok, börtön és szabadulás az esztergomi vár egész területén.

Ez nem egy történelem óra, hanem egy izgalmas játék – valós alapokra építve.

A csomag tartalma:
A 1,5 órás programon 5-7 fős csapatok, negyedórás különbségekkel indulnak.

 

Várjáték pajzán felnőtt mesével

Motiválja Munkatársait egy különleges csapatépítő programmal vagy dobja fel rendezvénye hangulatát e különleges programmal!

Vidám interaktív pajzán népi mesejáték felnőtteknek 60 percben, ahol az önismereten túl a társasági kohézió is bemutatkozik. A helyszín a vármúzeum nagyterme.

A csomag tartalma:
Az 1 órás programon max. 200 fő vehet részt – előzetesen egyeztetett időpontban.

 

Hagyományőrző programok

Tegye különlegessé rendezvényét a Vár miliőjéhez illeszkedő hagyományőrző programokkal az esztergomi Arany Sólyom Lovagrend segítségével.

Választható programelemek:

 • Kapuőrség
 • Fegyverbemutató
 • Viselet bemutató
 • Vívás bemutató
 • Díszmenet
 • Díszőrség
 • Sortűz fegyverrel
 • Ágyúlövés
 • Középkori játékok
 • Középkori társas
 • Táncok
 • Lovagi torna
 • Középkori mese alapú akadályverseny

 

Hastánc bemutatók

Idézze fel a várfalak között a török kor hangulatát hastánc bemutatóval!

Heizelmann Iza 2001 óta foglalkozik hastánccal. A budapesti Amira Art Company tagjaként fellépett már Európa számos nagyvárosában, pl. Bécsben, Párizsban, Milánóban, Barcelonában. A csoporttal táncszínházi előadásokat is készítenek. Esztergomban tanít, a Zemirah Hastánccsoport vezetője és koreográfusa. Elsősorban a klasszikus irányvonal képviselője, de szívesen kísérletezik zenékkel, hangulatokkal, eszközökkel. Kedvenc eszköze a fátyol, amely számos formájában jelenik meg táncaiban.

Repertoár: klasszikus raks sharki, arab pop, dobszóló, legyezőfátylas, fátylas és ízisz-fátylas táncok, saidi botos tánc, beledi, igény szerint – csoportban – debke, kharshilama, núbiai tánc

Heizelmann Iza videók>>

Amira Art Company-videók:

Zemirah Tánccsoport videók:

 

Vonka Viktor furulyás

Turisták százai „ismerik”, fotózkodnak vele és kérnek tőle dalokat. Vonka Viktor a Bazilika lábánál szokta egyedi hangulattal és színes dallamokkal színesíteni a turistaszezont. Célja, hogy 100 népnek fújja el a nótáját, lehetőleg 2 furulyával és természetesen kotta nélkül. 44-nek már sikerült. Ennyi nép képviselője énekli vele kedvelt népdalát. A feltöltéseket 5 földrész 58 országában látták, köztük Grenada, Suriname, Katar, Marokkó, Egyiptom, Kolumbia kíváncsi nézői.

Remek hangulatot teremt a vendégek érkezésekor, vagy pl. a rendezvények szüneteiben.

Videók>>

 

Pék Dudás Zsuzsi kecskedudás

Pék Dudás Zsuzsi nem csak kecskedudáján játszott zenéjével, de sajátos stílusával is egyedi hangulatot tud varázsolni bármilyen rendezvényen, bevonva a résztvevőket is.

Pék Dudás Zsuzsi a legkarakteresebb női kecskedudás Magyarországon. Már 12 évesen elhatározta, hogy eme különleges hangszeren fog játszani. Mesterei: a Kossuth-díjas ifj. Csoóri Sándor, Szokolay Dongó Balázs, Pál Pista bácsi és G. Szabó Zoltán és Rónai Lajos voltak. Zsuzsi állandó közreműködője a Mohácsi Busójárásnak, a legismertebb hazai fesztiváloknak, nemzetközi dudás találkozóknak, valamint rendszeresen fellép hazai várak hagyományőrző programjain is. Olyan együttesekkel dolgozott együtt, mint a Ghymes, a Magyar Dudazenekar, a Szelindek, a Hagyományőrző Kelevézek vagy a brit Monty Python Repülő Cirkusza. Zsuzsi számos rendezvényen képviselte a magyar dudásokat illetve a magyar kecskedudát. Többször szerepelt a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató műsorban a szlovákiai nemzetközi dudaversenyen pedig első helyezést ért el.

Humoros, ismeretterjesztő műsor keretén belül interaktív hangszer-bemutatót tart, mely során önfeledten, vidáman kalauzol végig a duda kialakulásának történetén , működési elvén, hozzá fűződő hiedelemvilágán, az éves ünnepkörben betöltött nem elhanyagolható szerepén keresztül. Ismert népdalok felismerésével, néptánccal, igazi ízes dudanóta  közös éneklésével fűszerezve.

Víg kedélyével garantáltan Mindenkit magával ragad!