Programajánlatok

Ha már különleges a helyszín, színesítse meg rendezvényét
egyedi korhű programokkal!

Különleges tárlatvezetés a Várban

Motiválja Munkatársait egy különleges csapatépítő programmal, vagy tegye felejthetetlenné rendezvényét egyedi tárlatvezetéssel!

Választható, hogy régész, művészettörténész, vagy drámapedagógus szemével kerüljön bemutatásra a vár, de akár kérhető a kor hangulatát megidézendően, hogy a vár ura, úrhölgye, vagy épp az ott dolgozó cselédje mutassa be saját szemszögéből. A vezetés törzsanyaga, a vártúra része megegyezik, de az előadás módja és a kellékei eltérőek.

Külön exkluzivitása a programnak, ha esti időpontban, vagy hétfői napon kerül megrendezésre, amikor más látogató nem jöhet be a Várba, és olyan helyekre is vezet a tárlatvezető, ahová más látogató nem mehet be.

A csomag tartalma: 
A 120 perces programon maximum 25 fős csoportokban 100 fő vehet részt egyszerre – előzetesen egyeztetett időpontban.

JUSS KI A VÁRBÓL! – szabaduló szoba kicsit másképp

Csapatépítő program 10-15 fős csapatok részére (90 perc)

Egy várból nem mindig egyszerű megtalálni a kifelé vezető utat. Ez alól az esztergomi királyi vár sem jelent kivételt, főképp, mert feladatokkal nehezítettük a kijutást.

Ebben a komplex csapatépítő játékban csak akkor győzhettek, ha összefogtok és minden érzékszerveteket, logikátokat és tudásotokat használva egyik feladattól a másikig haladva küzdötök a kijutásért. Garantált a sok nevetés, az agytorna, az érdekes látnivalók és a vár fantasztikus hangulatú felfedezése.

CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMCSOMAG

15-50  fős csapatok részére (kb. 150 perc)

BARANGOLJUNK A VÁRBAN! (45 perc)

Ódon falak és érdekes történetek! Ezzel kezdődik az együtt töltött idő. Bejárjuk a vár zegzugos termeit, beszélgetünk sorsfordító eseményekről csakúgy, mint az egykor itt élők mindennapjairól, a letűnt korok érdekességeiről. Felmegyünk a fantasztikus Királyi Kápolnába és onnan a Fehér Torony lélegzetelállító kilátójába, ahonnan belátni az egész várost.

,,KIRÁLYMUSTRA” (20 perc)

Mind ismerjük a legnagyobb magyar királyokat, de fel is ismerjük őket? Nem segíti a helyzetünket, hogy az Árpád-házi királyok többségéről nemigen tudjuk hogyan is nézhettek ki. A Vár Nagyterme a legjobb hely arra, hogy bebizonyítsuk, igenis rájuk tudunk ismerni.

15 perc technikai szünet

RELYTÉLYEK, BABONÁK, BOTRÁNYOK, TÉVHITEK – RENDHAGYÓ TÖRTÉNELMI KVÍZ (45 perc)

Tudjuk, hogy mindenkit érdekelnek ezek a kérdések, de mennyit tudunk róluk? Mérjétek össze történelmi – vagyis hát sok esetben nem is annyira történelmi – tudásotokat, hogy fény derüljön a régi korok rejtélyes, rémisztő, megdöbbentő, vagy éppen gyakran botrányos érdekességeire.

,,FEGYVERSIMOGATÓ” (25 perc)

Milyen nehéz egy csöbör sisak, mennyit nyom egy láncing? Hogyan lehetett ezekben harcolni, vagy akár csak járni? Itt most lehetőség nyílik nem csak megismerni, hanem kézbe is venni, megérezni a súlyát ezeknek a fegyvereknek és a katonák sorsának.

Vonka Viktor furulyás

Turisták százai „ismerik”, fotózkodnak vele és kérnek tőle dalokat. Vonka Viktor a Bazilika lábánál szokta egyedi hangulattal és színes dallamokkal színesíteni a turistaszezont. Célja, hogy 100 népnek fújja el a nótáját, lehetőleg 2 furulyával és természetesen kotta nélkül. 44-nek már sikerült. Ennyi nép képviselője énekli vele kedvelt népdalát. A feltöltéseket 5 földrész 58 országában látták, köztük Grenada, Suriname, Katar, Marokkó, Egyiptom, Kolumbia kíváncsi nézői.

Remek hangulatot teremt a vendégek érkezésekor, vagy pl. a rendezvények szüneteiben.

Videók>>

Pék Dudás Zsuzsi kecskedudás

Pék Dudás Zsuzsi nem csak kecskedudáján játszott zenéjével, de sajátos stílusával is egyedi hangulatot tud varázsolni bármilyen rendezvényen, bevonva a résztvevőket is.

Pék Dudás Zsuzsi a legkarakteresebb női kecskedudás Magyarországon. Már 12 évesen elhatározta, hogy eme különleges hangszeren fog játszani. Mesterei: a Kossuth-díjas ifj. Csoóri Sándor, Szokolay Dongó Balázs, Pál Pista bácsi és G. Szabó Zoltán és Rónai Lajos voltak. Zsuzsi állandó közreműködője a Mohácsi Busójárásnak, a legismertebb hazai fesztiváloknak, nemzetközi dudás találkozóknak, valamint rendszeresen fellép hazai várak hagyományőrző programjain is. Olyan együttesekkel dolgozott együtt, mint a Ghymes, a Magyar Dudazenekar, a Szelindek, a Hagyományőrző Kelevézek vagy a brit Monty Python Repülő Cirkusza. Zsuzsi számos rendezvényen képviselte a magyar dudásokat illetve a magyar kecskedudát. Többször szerepelt a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató műsorban a szlovákiai nemzetközi dudaversenyen pedig első helyezést ért el.

Humoros, ismeretterjesztő műsor keretén belül interaktív hangszer-bemutatót tart, mely során önfeledten, vidáman kalauzol végig a duda kialakulásának történetén , működési elvén, hozzá fűződő hiedelemvilágán, az éves ünnepkörben betöltött nem elhanyagolható szerepén keresztül. Ismert népdalok felismerésével, néptánccal, igazi ízes dudanóta  közös éneklésével fűszerezve.

Víg kedélyével garantáltan Mindenkit magával ragad!